W połowie listopada 2022 roku w naszej szkole odbył się Powiatowy Konkurs Gastronomiczny „Ryba na naszym stole". W konkursie udział wzięli uczniowie szkół gastronomicznych z naszego powiatu. Młodzież pod czujnym okiem kucharzy - Pana Grzegorza Szczygła (Winnica Sygneczów) i Pana Adama Nawary (Nota_Resto by Tomasz Leśniak) przygotowywała potrawy, a nad całością czuwały organizatorki konkursu, nauczycielki pracowni gastronomicznej: mgr Katarzyna Mikos i mgr Małgorzata Babińska.

I miejsce zajęła Dominika Kaczmarczyk z Zespołu Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących w Sułkowicach - „Ryba na bogato”

II miejsce - Amelia Kęsek z Zespołu Szkół w Dobczycach, kl.  3TG - „Pstrąg z batatami”

III miejsce - Marcin Drabik z Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Lubniu - „Łosoś w słodkiej tapenadzie”

Uczestników konkursu oceniali goszczący w naszym Zespole Szkół kucharze, którzy zasponsorowali laureatom konkursu vouchery na kolację a zwycięzcę nagrodzili stażem w restauracji Winnica. Nagrody,  ufundowane przez  Starostwo Powiatowe, wręczał natomiast  wicestarosta Rafał Kudas.

Organizatorki gratulują uczestnikom a Weronice i Julii z kl. 2TG dziękują za profesjonalną obsługę kawiarenki!              oprac. (bd)                   

Praktyki w Londynie













Back to top