Powiatowy Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia roślinna”

 

25 listopada 2021 roku w naszej szkole odbył się Powiatowy Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia roślinna”. W konkursie udział wzięli uczniowie szkół gastronomicznych z naszego powiatu. Młodzież pod czujnym okiem kucharzy - Pana Grzegorza Szczygła (Winnica Sygneczów) i Pana Adama Nosala (Dietfic Catering Dietetyczny) przygotowywała potrawy wegetariańskie, a nad całością czuwały organizatorki konkursu, nauczycielki pracowni gastronomicznej: mgr Teresa Calik, mgr Katarzyna Gaweł i mgr Katarzyna Mikos.

  1. miejsce zajęła Magdalena Motyka, potrawa „cukinia na bogato”; Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Sułkowicach

2.       miejsce - Michał Olesek, kl. 3WKp,  potrawa „wellington z buraka”; Branżowa Szkoła I Stopnia w Dobczycach

  1.  miejsce - Monika Zadora, potrawa: „papryka faszerowana bakłażanem i serem feta”; Zespół Szkół Techniczno-Ekonomicznych im. Mikołaja Reja w Myślenicach
  2.  miejsce – Dorota Mysza, potrawa „stek z kalafiora z ciecierzycą i musem selerowym duszony z oliwą pietruszkową”; Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. Bohaterów Monte Cassino w Lubniu
  3.  miejsce – Emilia Olszyniak, kl. 3TGg;  potrawa „placek prowansalski”;  Technikum nr 1 w Dobczycach
  4. miejsce – Małgorzata Pałka, potrawa „tarta warzywna z serem z nerkowców”; Prywatne Technikum w Myślenicach

Na uroczystą galę rozdania nagród, ufundowanych przez Starostwo Powiatowe w Myślenicach  przyjechał Starosta Myślenicki Pan Józef Tomal i Wicestarosta Pan Rafał Kudas.

Tekst: Katarzyna Mikos

fot. Pracownia gastronomiczna

Praktyki w Londynie













Back to top