??W dniu 4 grudnia 2020 r. odbyły się eliminacje okręgowe Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu, tym razem w trybie online. 27 listopada uczniowie spróbowali swych sił w teście próbnym.
??Temat wiodący w tym roku to „Cukrzyca - prewencja i leczenie dietą“.
Po etapie szkolnym (druga połowa października) do etapu okręgowego zakwalifikowały się dwie nasze uczennice:
? Patrycja Piech z klasy II TGg
? Magdalena Surówka z kl. III TGE.
Do etapu okręgowego były przygotowywane poprzez platformę internetową pod kierunkiem P. mgr inż. Joanny Brytan.
A oto wrażenia jednej z uczestniczek:
„Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności jest znakomitym doświadczeniem dla osób, które lubią się uczyć i angażować w życie szkoły. Była to dla mnie niesamowita przygoda móc wziąć udział i przy tym dowiedzieć się wielu rzeczy. Materiał był obszerny, ale odpowiednia organizacja czasu, połączona ze zdalnym nauczaniem i dobrym nauczycielem wspomagającym, pozwoliło mi rozwinąć swoje zainteresowania o żywieniu człowieka. Zachęcam do brania udziału w takich konkursach - było wspaniale!”
?Patrycja Piech ( 237. miejsce w Polsce na ponad 600 uczestników)
info: FB

Praktyki w Londynie









Back to top